2000

Tato akce proběhla ve dnech 8. - 10. 9. 2000. Zúčastnilo se jí přes dvě stovky dobrovolníků z řad vodáků, podnikatelů a samospráv obcí a měst ležících na řece Vltavě. I v tomto roce našla tato akce podporu u mnoha podnikatelských subjektů a samospráv obcí a měst. Čištění bylo organizováno současně na devíti pracovních úsecích v celkové délce 48.9 km, což dovolilo obsáhnout mnohem větší část toku Vltavy, než jak tomu bylo v minulých letech. Díky tomu bylo možné více se věnovat novým úsekům, zejména v Českém Krumlově.

Sebráno bylo 115 sběrových pytlů a 7 nákladních pneumatik. 8 kontejnerů bylo poskytnuto obecními a městskými úřady, které opět zajistily místa na skládkách.

Na závěr akce byla na parkovišti u pivovaru v Českém Krumlově uspořádána výstavka části odpadu vytaženého z řeky, zejména z úseků v Českém Krumlově. I v těchto úsecích byla většina odpadu zcela zjevně "nevodáckého" původu, což si začínají uvědomovat i obecní a městská zastupitelstva. Doufejme, že si to uvědomí časem i veřejnost - obyvatelé žijící u Vltavy.

Účastníci a sponzoři akce 2000:

Naše poděkování patří všem, kteří se této akce zúčastnili a zároveň se těšíme na vzájemnou spolupráci v dalších letech.

Sdružení pro Vltavu

Fotogalerie

TOPlist
Načítání...